Pengarna tog slut – halvfärdigt bygge auktioneras ut Foto: TT.

Pengarna tog slut – halvfärdigt bygge auktioneras ut

Ekonomi

27 december 2017

Den 39 våningar höga fastigheten skulle stå färdig för flera år sedan, men 2010 tog pengarna slut. Nu har domstolen bestämt att bygget ska säljas på auktion.

 

Det är en domstol i Kina som vill auktionera bort den 39 våningar höga skyskrapa som ligger i staden Taiyuan. Detta rapporterar AFP.

2006 påbörjades bygget av den 156 meter höga byggnaden, som omfattar totalt 76 000 kvadratmeter, och var ursprungligen tänkt att bli ett hotell. Projektet försenades dock på grund av att finanserna tröt och pengarna tog slut.

Nu är det möjligt för den köpsugne att lägga sina vantar på byggnaden. Den ligger från och med den 2 januari nästa år ute på Alibabas ehandelsplattform Taobao.

På den kinesiska auktionssajten finns bilder från byggnaden som bland annat visar ett dunkelt upplyst garage och ofärdiga interiörer med dammiga golv och byggmaterial i travar.

Enligt uppgift har många kinesiska domstolar konton på Taobao. Detta för att snabbt och öppet kunna sälja beslagtagen egendom. Hus, bilar, smycken och mobiltelefoner är sådant som myndigheterna som mest avyttrar på detta sätt.

Vad den halvfärdiga fastigheten kostar? Utropspriset är 700 miljoner svenska kronor, eller 553 miljoner yuan för den som kan betala i kinesisk valuta.

Av Jesper Lögdahl

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se