Peab storsatsar på miljömålen Under Almedalsveckan i Visby tog Peter Svensson (till höger), vd Peab Bostad, emot Svanen-certifieringen från Ragnar Unge, vd Miljömärkning Sverige.

Peab storsatsar på miljömålen

Stadsutveckling

10 juli 2017

Peab Bostad inför Svanenmärkning och el märkt med Bra Miljöval i alla nyproducerade flerbostadshus.

 

Satsningen är ännu ett steg att utveckla bostäder och boendemiljöer som bidrar till ökad hållbarhet i samhället.

– Vi ser idag en ökad efterfrågan på certifiering från kommuner och bedömer att det inom snar framtid kommer krav från marknaden om miljömärkning av alla boendeformer. Utöver det vill Peab bidra till ett mer hållbart samhälle, säger Peter Svensson, vd Peab Bostad.

– Det är mycket glädjande att vi får med oss en sådan kraftfull aktör som Peab när det hållbara Sverige ska byggas, säger Ragnar Unge, vd Miljömärkning Sverige.

Redan tidigare har Peab Bostad erbjudit Svanenmärkning av enskilda bostadsprojekt, men från och med september införs certifieringen i alla egenutvecklade projekt med flerbostadshus. I dessa projekt introduceras samtidigt el med Bra Miljöval, som idag är Sveriges enda miljömärkning av el.

Peabs målsättning är att ligga i framkant inom hållbar stadsutveckling och arbeta aktivt för att skapa levande stadsmiljöer utifrån ekonomiska, miljömässiga och sociala mål.

– Genom Svanenmärkning och el märkt med Bra Miljöval bidrar Peab konkret till ett mer hållbart samhälle, i linje med vår vision att vara Nordens Samhällsbyggare, säger Peter Svensson.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se

Stadsutveckling