Peab landar storbygge - 380 miljoner

Peab landar storbygge - 380 miljoner

Stadsutveckling

24 januari 2020

Uppdraget innehåller en kontorsbyggnad på sju våningar och ett hotell på åtta våningar, totalt 22 700 bruttokvadratmeter.

Peab har fått uppdraget att bygga en kontorsbyggnad och ett hotell i Kägeludden i Esbo Finland, i Miestentie 5. Kontraktssumman uppgår till 38 MEUR. Beställare av kontorsbyggnaden är Fastighetsaktiebolag Espoon Swing Plus C och av hotellet Fastighetsaktiebolag Espoon Swing Plus A.

Uppdraget innehåller en kontorsbyggnad på sju våningar och ett hotell på åtta våningar, totalt 22 700 bruttokvadratmeter. Den nya kontorsbyggnaden ska ligga bredvid den existerande kontorsbyggnaden samt hotellet som har en förbindelse till det nya kontoret.

– Vi är väldigt stolta över att få bygga dessa byggnader och visa vår kompetens som vi har erhållit genom erfarenhet från byggnation av åtskilliga kontorsbyggnader i huvudstadsregionen under de senaste åren, säger regionchef Marko Rinkinen, Peab Finland.

Uppdraget är en totalentreprenad med byggstart i mars 2020 gällande kontorsbyggnaden och i juni 2020 gällande hotellet. För kontoret är inflyttning beräknad till oktober 2021 och för hotellet januari 2022.

Projektet orderanmäls i det första kvartalet 2020.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se