Peab bygger nya hyresrätter i Jönköping

Peab bygger nya hyresrätter i Jönköping

Bostäder

18 november 2020

120 meter över Vätterns yta bygger Peab 193 hyreslägenheter. Projektet på Öxnehaga i Jönköping ska vara färdigt sommaren 2023.

Lägenheterna ska uppföras på ett område som ligger nära bra kommunikationer, grundskolor, vårdcentral, familjecentral och folktandvård. Totalt rör det sig om ca 10 600 kvm lägenhetsyta. Byggnaderna består av prefabricerad betong och taken kommer att förses med solceller. Beställare är HP Boendeutveckling och Ulricehamns Betong AB.

- Vi är glada över att få bidra till den lokala samhällsutvecklingen i form av att utbudet av hyresrätter ökar. Genom att bygga nya bostäder kan vi göra Öxnehaga till en ännu attraktivare stadsdel. Vi ser fram emot att bygga fler lägenheter tillsammans med HP Boendeutveckling och Ulricehamns betong, säger Martin Alexandersson, arbetschef Peab.

- Genom vår effektiva byggmetod kan vi erbjuda attraktiva och prisvärda hyresrätter för att möta bostadsefterfrågan i Jönköping. Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med Peab och tar med oss alla de erfarenheter vi har från tidigare gemensamma projekt, säger Carolina Axelsson, VD HP Boendeutveckling.

Hyresrätterna beräknas vara färdiga till sommaren 2023.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se