Previous Next

Peab bygger handelsplats och bostäder

Ekonomi

17 juni 2021

Peab bygger en ny handelsplats åt ICA i Åkersberga för 180 miljoner, med Fastica som uppdragsgivare. Och i Karlskrona bygger Peab nya bostäder för 115 miljoner för Karlskronahem.

Peab har fått uppdraget att bygga ny handelsanläggning, Maxi ICA Stormarknad, i Åkersberga norr om Stockholm.

Beställare är Fastica Åkersberga AB och kontraktssumman uppgår till 180 miljoner svenska kronor. Projektet innefattar nybyggnation av handelsanläggning för Ica med tillhörande markanläggning och parkering samt rivning av befintlig byggnad på fastigheten.

Byggnaden kommer att uppföras i trä med sedumtak och solceller. Utöver detta kommer förberedande arbeten att utföras för framtida påbyggnad av kontorshus på tre våningar. Byggnaden ska certifieras enligt Miljöbyggnad guld.

– Som samhällsbyggare är vi glada att kunna förenkla vardagen för Åkersbergaborna. Det är viktigt att möta det ökade behovet av service, så vi ser fram emot att få vara delaktiga i byggandet av Maxi ICA, säger Lars Enroth, regionchef på Peab. Uppdraget är en totalentreprenad och beräknat färdigställande är mars 2023. Projektet orderanmäls i det andra kvartalet 2021.

Bostäder i Karlskrona

Peab har även fått uppdraget att bygga hyreslägenheter på Pantarholmen i Karlskrona. Beställare är AB Karlskronahem och kontraktssumman uppgår till 115 miljoner svenska kronor.

Mitt på Pantarholmen, på Västra Kvarngatan, kommer Peab för kunds räkning att uppföra 75 nya lägenheter, varav 25 kommer att bli studentlägenheter. På tomten finns idag ett garage som kommer att rivas och ersättas med ett nytt parkeringsgarage i två plan.

– Vi är stolta över att få genomföra ytterligare ett projekt till Karlskronahem. Det här projektet bidrar till nya boendemöjligheter för Karlskronaborna. Att bygga bostäder är ett starkt kompetensområde för oss på Peab, säger Bratislav Marjanovic, regionchef Peab.

– Det känns mycket positivt att ta ytterligare ett steg i vårt uppdrag att bygga fler hyresrätter. Genom att skapa moderna och hållbara lägenheter på attraktiva lägen, som på Pantarholmen, bidrar vi till att Karlskronas utveckling och tillväxt, säger Börje Dovstad, ordförande i Karlskronahem.

Uppdraget är en totalentreprenad med byggstart i september 2021 och beräknas vara klart augusti 2023. Projektet orderanmäls i det andra kvartalet 2021

 

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se