Peab bygger bostäder i industriområde Foto: Peab

Peab bygger bostäder i industriområde

Stadsutveckling

6 december 2017

Med Innovatum Living i Trollhättan får Peab Bostad förena historisk industrimark med nyproduktion av bostäder. Totalt ska 250 bostäder uppföras under sex etapper.

 

Peab Bostad var tidigt ute med att satsa på Innovatumområdet. Med närheten till centrala Trollhättan och en tilltalande utsikt över de övre slussarna och Åkerssjö, har intresset för bostäderna varit stora från dag ett.

– Nu tar vi ytterligare ett steg i utvecklingen av området i samband med introduktionen av Innovatum Living. Denna gång tar vi delvis avstamp från de tidigare industribyggnaderna och har därmed fått möjligheten att erbjuda unika lägenheter som i vanliga fall inte går att återskapa i nyproduktion eller återfinns i mindre städer, säger Mikael Nilsen, projektledare på Peab Bostad.

Det Mikael Nilsen syftar på är Industribyggnad 79 som tidigare huserade verksamheten för verkstadsföretaget Nohab, grundat 1847. Byggnaden kommer att bevaras, men byggas om till fyra våningar och en påbyggnad av tre bostadstorn.

– Gemensamt för lägenheterna i de två första etapperna är att vi kan utnyttja de speciella förutsättningar en äldre industrifastighet skapar. Vi kan exempelvis erbjuda ett flertal lägenheter med en takhöjd på fyra meter och stora fönsterpartier med mycket ljusinsläpp. Med synliga tegelväggar i vissa lägenheter skapas en utpräglad internationell storstadskänsla som vi bedömer får en stor efterfrågan, säger Mikael Nilsen.

I början av nästa år är det dags för säljstart av Brf Turbinen med 69 lägenheter. De första illustrationerna avslöjar vilken atmosfär det går att skapa med en takhöjd på upp till fyra meter, synliga stålpelare och stora generösa glaspartier.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se