Peab bygger 183 bostäder åt Mimer Peab ska uppföra 183 hyresbostäder i Västerås. Uppdragsgivare är Mimer. (Illustration: TOL Arkitekter)

Peab bygger 183 bostäder åt Mimer

Bostäder

10 maj 2021

Peab har fått i uppdrag att bygga 183 hyreslägenheter på Öster Mälarstrand i Västerås åt Bostads AB Mimer.

Kontraktssumman uppgår till 310 miljoner svenska kronor. Projektet innefattar byggnation av 183 lägenheter fördelade över sex huskroppar. Storleken på lägenheterna varierar från ett rum och kök på 27 kvadratmeter till fyra rum och kök på 92 kvadratmeter.

Husen kommer att ha källare med förråd, cykelhus, gemensamhetslokaler och installationsutrymmen samt vindar med fläktrum och lägenhetsförråd.

I uppdraget ingår även att uppföra ett parkeringsgarage i två plan med 385 parkeringsplatser. Ovanför garaget planeras en innergård och ett cykelhus. Byggnaderna ska certifieras enligt Miljöbyggnad Silver och projektet kommer att ha stort fokus på hållbarhet och miljö.

– De här nya bostäderna och parkeringsplatserna är ett fint exempel på hur vi på Peab arbetar för att förbättra vardagen där människor lever sina liv. Att projektet dessutom har högt miljöfokus är helt i linje med våra mål, säger Nils Staffansson, regionchef Peab.

Projektet är en totalentreprenad. Byggstart sker i augusti 2021 och projektet beräknas vara färdigt i december 2024. Projektet orderanmäls i det andra kvartalet 2021. Illustration: TOL Arkitekter

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se