Oscars lyxprojekt drabbas av bolagskonkurs
Foto: Oscar Properties

Oscars lyxprojekt drabbas av bolagskonkurs

Ekonomi

25 maj 2018

Brf-bygget på taket av Oscar Properties Biografen har stött på problem. Byggherren har gått i konkurs och nu kan Oscar själv tvingas ta över projektet.

I går kom uppgifter om att bostadsutvecklaren Axxonen, samt ett dotterbolag, försatts i konkurs. Det var tänkt att bolaget skulle köpa byggrätten samt bygga på taket av Oscar Properties lyxbostäder i brf Biografen i Ruddammsbacken och avsluta projektet Biografen Penthouses.

Nu kommer inte det nya projektet att genomföras som förväntat, men i ett pressmeddelande skriver bolaget att de planerar att ta över bostadsbygget:

”Som det ser ut idag måste vi anta att köpet av Biografen Penthouses inte kommer att genomföras som förväntat. Från Oscar Properties sida skulle det innebära att vi själva, eller i samarbete med en partner, tar över ansvaret som byggherre för projektet. Precis som tidigare kommer vårt helägda dotterbolag Allegro stå för totalentreprenaden. Målsättningen med en hög grad av design och en påbyggnad av högsta kvalitet kvarstår.”

Det var i oktober 2017 som bolaget sålde byggrätten Ovanpå Biografen till Axxonen. Enligt bolaget själva har påbyggnationen varit en given del i planen redan när brf Biografen planerades. 2016 fick de klartecken från medlemsstyrelsen att sälja byggrätten.

Av Jesper Lögdahl

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se