Oscar Properties: Inget insiderbrott VD Oscar Engelbert har förklarat att han samarbetat med EBM fullt ut i utredningen om misstänkt insiderbrott. Nu läggs utredningen ner.

Oscar Properties: Inget insiderbrott

Juridik

24 maj 2021

Förundersökningen om misstänkt insiderbrott kopplat till Oscar Properties har nu lagts ner.

I början av maj genomförde polisen en razzia mot Oscar Properteis huvudkontor i centrala Stockholm. Orsaken var misstankar om insiderbrott kopplat till företaget.

Bolagets VD Oscar Engelbert förklarade att han inte delgivits misstankar och att han och bolaget samarbetade fullt ut med Ekobrottsmyndigheten (EBM) i utredningen.

Även bolagets styrelseordförande, tidigare finansmarknadsminstern Peter Norman, meddlade att han inte delgivits misstanke.

Och nu har alltså EBM meddelat att utredningen läggs ner.

“Det saknas numera anledning att anta att brott som hör under allmänt åtal har förövats”, skriver chefsåklagare Thomas Langrot på Ekobrottsmyndighetens finansmarknadskammare i sitt beslut som offentliggjordes precis innan helgen.

Oscar Properties har tidigare utretts för misstanke om koppling till insiderbrott. Det var hösten 2017 när den dåvarande ordföranden misstänktes för grovt insiderbrott. Även den utredningen lades ned efter kort tid av EBM.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se