Ormbacka i Järfälla ska utvecklas med nya småhus I Ormbacka i södra Järfälla vill kommunen se en utveckling med småhusbebyggelse nära grönområden och kulturlandskap, shopping och kollektivtrafik.

Ormbacka i Järfälla ska utvecklas med nya småhus

Stadsutveckling

12 oktober 2021

Via en markanvisningstävling vill Järfälla kommun nu få fram nästa bostadsaktör som ska ska bidra till utvecklingen av Ormbacken som förväntas få en trevlig småstadskänsla.

Ormbacka i södra Järfälla ligger på gränsen mellan Skälby och södra Veddesta, någon kilometer från framtida tunnelbanan i Barkarby.

Här planeras för den bostadstyp som efterfrågas mest just nu: småskalig bebyggelse med mindre flerbostadshus, en- eller tvåbostadshus samt radhus.

Järfälla kommun vill med en markanvisningstävling få fram intressanta, varierade och småskaliga bostäder, gärna i trä, som smälter samman med det omkringliggande kulturlandskapet.

Alla bostäder kommer att ha upplåtelseformen bostadsrätt eller äganderätt.

Värden som eftersträvas:

*Trähus

*Småskalig bebyggelse

*En- och tvåbostadshus

*Småstadskänsla

– Ormbacka är perfekt beläget med närheten till natur, affärer, arbetsplatser och kollektivtrafik. De låga husen kommer att bidra med en mysig och trevlig småstadskänsla, men också ha en nära koppling till stadsmiljön runt Barkarby station och till Förbifart Stockholm bara ett par kilometer bort. Det finns idag en stor efterfrågan på villor och radhus i Järfälla och det är glädjande att vi nu kan möta den, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Bostäderna inom området Ormbacka B bidrar till att uppfylla kommunens åtagande enligt Stockholmsöverenskommelsen. Markanvisningstävlingen pågår under perioden 2021-10-07-2021-11-30.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se