Oceankajen reser sig i Helsingborg
Foto: Riksbyggen

Oceankajen reser sig i Helsingborg

Bostäder

26 februari 2019

Bygget av Riksbyggens Brf Oceankajen i Helsingborg är i full gång och i april börjar stommen att resas.

Intresset för Brf Oceankajen har varit stort sedan säljstarten och det finns bara ett fåtal lägenheter kvar till försäljning. Arbetet pågår också med uthyrning av de tre lokaler som kommer att finnas i föreningens bottenplan.

– Det känns väldigt roligt att vi nu kommit så långt i arbetet med Brf Oceankajen. Läget, direkt vid vattnet, är otroligt fint och vi arbetar med att skapa en levande stadsdel med fokus på hållbarhet, säger Anders Jeppsson, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad syd.

Planen är att alla våningarna kommer att vara på plats i början av hösten och att inflyttningen kan starta under våren 2020. Målsättningen är att hela den nya stadsdelen Oceanhamnen ska sjuda av liv. Lokalerna i bottenplanet på Brf Oceankajen är en viktig del i det arbetet.

Lokal nummer ett är på 66 kvadratmeter och belägen i svarta huset med fönster ut mot havet. Den nästa största lokalen på 79,5 kvadratmeter är belägen i det röda huset med fönster ut mot Redaregatan och kanalen. Båda lokalerna kommer att vara utrustade med både pentry och toalett och passar till många olika typer av verksamheter som florist, frisör, skönhetssalong, galleri, inredning, kläder eller kontor.

– Den största lokalen är på 192 kvadratmeter och även den har ett superfint läge med fönster ut mot hav, kanal och torg. Lokalen är förberedd för caféverksamhet med möjlighet till uteservering, efter tillstånd hos kommunen. Tänk vad trevligt med exempelvis en litet tapasställe med utsikt mot havet, säger Emmie Johnson, projektledare Riksbyggen.

Samtliga lokaler kommer att vara tillgängliga i samband med att de boende flyttar in.

Den nya stadsdelen Oceanhamnen, är en av de fyra stadsdelarna i H+ projektet i Helsingborg. Riksbyggen är med Brf Oceankajen en av aktörerna i Oceanhamnen.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se