Obos satsar på hållbarhet i Umeå Foto: Obos

Obos satsar på hållbarhet i Umeå

Bostäder

29 augusti 2018

Den 22 augusti gick säljstarten för Brf Växthuset. Ett av Umeås mest hållbara bostadsprojekt.

 

Brf Växthuset i Umeå genomsyras av ett hållbarhetstänk som tar sig uttryck i flerbostadshus av trä, gröna sedumtak, elbilspool och ett stort växthus och gemensamhetshus med pergola och scen i anslutning till bostäderna.

– Man kan säga att det är ett projekt där vi har lagt fokus på odling av både relationer och växtlighet, säger Obos projektutvecklare André Lindström.

De 38 lägenheterna i etapp 1 byggs i storlekar om 28, 34, 67 och 82 kvadratmeter och är på 1 till 3 rum och kök. Parkera gör man i ett stort underjordiskt garage, som till viss del drivs av spillenergin från den fjärrvärme som driver projektet.

Varje lägenhet är dessutom uppkopplad till Smarta Hem, som är bra både för de boende och miljön.

– Smarta Hem-lösningen innebär att man kan övervaka sin egen energianvändning och dessutom påverka den med enkla medel, vilket förhoppningsvis leder till en minskad energianvändning, säger Lindström

Onsdagen den 22 augusti säljstartade projektet, och Lindström berättar att det har fått stort genomslag.

– Vi har fått in cirka 300 intresseanmälningar via vår webbsida och från och med den 22 augusti har de som anmält intresse kunnat börja skicka in sin köpanmälan till vår mäklare, säger André Lindström.

Han tillägger:

– Det är självklart dock inte försent att lämna sin intresseanmälan om man ännu inte har gjort det. Vi har många fina lägenheter till försäljning, både i denna och kommande etapper.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se