OBOS fortsätter satsningen på Umeå Bild: 3D Nord Visualisering

OBOS fortsätter satsningen på Umeå

Bostäder

15 mars 2023

OBOS säljstartar ytterligare 44 lägenheter i populära Umedalen, med cykelavstånd till Umeå centrum.

– Det känns jätteroligt att vi snart kan välkomna ännu fler till trivsamma Umedalen. Trots en osäker marknad vet vi att det är många som efterfrågar bostäder just här och som medlemsorganisation har vi ett uppdrag att leverera bostäder där våra medlemmar vill bo, säger Markus Lindner, projektutvecklare på OBOS.

Umedalen är ett relativt nytt och populärt bostadsområde strax utanför Umeå centrum. I området bygger OBOS bostadskvarteret Brf Skulptören. Försäljning och byggnation är i full gång, och den 14 mars släpps ytterligare bostäder. Det blir tvåor, treor och fyror – alla med egen balkong. Lägenheterna är välplanerade och präglas av en genomgående god standard vad gäller material och vitvaror.

– Vi skapar ett område som är prisvärt med god utgångsstandard, där du får mycket för pengarna. Som medlem i OBOS får du dessutom ta del av våra trygghetspaket, bland annat kan du få ersättning för dubbla boendekostnader om försäljningen av nuvarande bostad drar ut på tiden, fortsätter Markus Lindner.

De senaste åren har allt fler umeåbor fått upp ögonen för Umedalen, inte minst för att det är promenadavstånd till både service som skolor och förskolor, restauranger och gym. Det samma gäller skulpturparken, idrottshallen och äventyrslekplatsen. In till Vasaplan, i centrala Umeå, tar man bussen på cirka 20 minuter.

– Här trivs både unga och äldre, barnfamiljer, singlar och par – en härlig blandning av människor, helt enkelt. Vi på OBOS tror verkligen på Umeå och ser fram emot att vara en del av stadens utveckling framöver, avslutar Markus Lindner.

Medlemmar i OBOS har förtur vid säljstarten av de 44 bostadsrätterna som har ett frånpris på 1510 000 kronor. Inflyttning beräknas från slutet av 2024.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se