OBOS byggstartar i Nacka
Bild: 3D Vision

OBOS byggstartar i Nacka

Bostäder

25 november 2022

Snart går startskottet för bygget av de första 60 lägenheterna i kvarteret Elverkshuset, mitt i centrala Nacka. På uppdrag av OBOS bygger HMB allt från välplanerade ettor till större femrummare med uthyrningsdel.

– Det är en utmanande tid, men vi är glada över att vi nu kan sätta i gång. Som medlemsorganisation, med över 500 000 medlemmar i Norge och Sverige, har vi ett uppdrag att leverera bostäder även när marknaden är osäker. Vi arbetar långsiktigt, tror på projektet och ser fram emot att vara en del av Nackas utbyggnad framöver, säger Sofia Ljungdahl, vd OBOS Nya Hem.

HMB Construction, som ansvarar för bygget av lägenheterna i Brf Ampere, den första av flera bostadsrättsföreningar, ser också positivt på byggstarten.

– Vi imponeras av att OBOS i dessa tider fortsätter att skapa projekt och bidra till samhällsutvecklingen. Det visar en framtidstro, som vi delar och gärna bidrar till, säger Krister Karlsson, vd för HMB Construction, en del av AF Gruppen.

Totalt kommer Elverkshuset bestå av cirka 330 moderna bostadsrätter, varav cirka 20 procent kommer att erbjudas genom OBOS Deläga. Med OBOS Deläga köper medlemmen halva bostaden medan resterande del ägs tillsammans med OBOS. Eftersom både lån och krav på kontantinsats blir upp till 50 procent lägre ökar andelen tillgängliga bostäder för dem som med dagens krav inte kan köpa en bostadsrätt.

– Med dagens hårda kreditkrav har de som är i störst behov av ett ägt boende sämst förutsättningar att finansiera det. Genom OBOS Deläga delar köparen både risk och kontantinsats med OBOS, säger Sofia Ljungdahl.

Inflyttning i de 60 lägenheterna planeras till första kvartalet 2025.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se