OBOS bygger trädgårdsstad i Falun

OBOS bygger trädgårdsstad i Falun

Stadsutveckling

10 maj 2022

Den 10 maj startar OBOS försäljningen av Brf Tallbäcken i den nya Falustadsdelen Surbrunnshagen. Kvarteret som består av 29 rad- och kedjehus kommer att bli en del av en trädgårdsstad.

Redan nu har många anmält sitt intresse för bostäderna som erbjuds i bostadsrättsform. 

- Jag är väldigt glad över att vi kan välkomna fler till Surbrunnshagen. Med sitt natursköna läge och blandade bebyggelse har kvarteret stor potential att bli en trädgårdsstad där många kan trivas, säger Niklas Ericsson, projektutvecklare, OBOS Sverige. 

Brf Tallbäcken erbjuder både rad- och kedjehus, om 115 respektive 121 välplanerade kvadratmetrar. Båda husmodellerna byggs i trä och består av två plan med gott om sociala ytor. Samtliga hus har tre rum som standard, men för såväl kedjehusen som radhusen finns alternativa planlösningar som tillval. Kedjehuset har en egen lättskött trädgård, medan radhusen byggs med antingen en täppa eller en altan på baksidan.

OBOS har tidigare byggt grannkvarteret Brf Högbobäcken och Surbrunnshagen är under ständig utveckling, bland annat planerar kommunen ytterligare en förskola i området. Här finns gott om grönområden, lekplats och skola, samt närhet till utbudet i Faluns centrum. 

- Surbrunnshagen har ett perfekt läge och växer så det knakar, men det mesta som byggs är flerbostadshus, så den som vill uppfylla sin husdröm bör passa på. Här bor man bekvämt i bostadsrätt, i ett nybyggt hus som kräver minimalt med underhåll, säger Niklas Ericsson.

Säljstarten för de 29 bostäderna i Brf Tallbäcken äger rum den 10 maj, och OBOS-medlemmar får förtur till köp. Bostäderna har ett frånpris på 2 725 000 kronor och inflyttning beräknas att starta sommaren 2023.

Fakta OBOS trädgårdsstad

Genom konceptet OBOS Trädgårdsstad utvecklar OBOS socialt, miljömässigt och ekonomiskt hållbara bostadsområden. Blandad bebyggelse, olika upplåtelseformer, miljöcertifierade byggnader och gröna miljöer är centrala delar i konceptet.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se