Obos bygger nytt i Växjö Foto: Obos

Obos bygger nytt i Växjö

Bostäder

9 oktober 2018

I slutet av oktober startar försäljningen av det hållbara projektet Brf Elins Trädgårdar i Bredvik, fem kilometer utanför city.

 

De 26 bostadsrätterna byggs i flerbostadshus och parhus, där alla lägenheter har egen entré, antingen i markplan eller från loftgång. Samtliga bostäder får uteplats i markplan eller balkong, och boareorna i lägenheterna varierar från 45 upp till 124 kvadratmeter.

– Just att det är så stor variation på lägenhetsstorlekarna gör att det finns något som passar alla här, säger Cecilia. Allt från den som precis har flyttat hemifrån till barnfamiljen.

Invändigt har lägenheterna en fräsch och modern standard, med öppen planlösning, ljus inredning och egen tvättmaskin och torktumlare.

– Det är helt perfekt för den som vill ha ett lättskött hem i nyproduktion, säger Cecilia. Har man full fart i vardagen så kan det vara skönt att veta att hemmet i princip sköter sig självt.

Bredvik är en levande stadsdel, där kommunen har många spännande planer för framtiden. Här finns redan nu Växjös största grundskola – Pär Lagerkvistskolan – och det planeras för cirka 400 bostäder, förskola, lekplatser och en ny gångstig utmed sjön.

– Det är i allra högsta grad en levande stadsdel i full utveckling som man flyttar in i, säger Cecilia. Samtidigt är naturen alltid nära och vi har gjort vårt bästa för att ta tillvara på omgivningarna. Vi ger dessutom varje hushåll en elcykel, så att det ska bli lätt för de boende att förflytta sig hållbart.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se