OBOS bygger nytt i fjordnära läge Foto: OBOS

OBOS bygger nytt i fjordnära läge

Bostäder

15 april 2019

16 parhus och kedjehus växer fram i Brf Byfjorden i Sundsstrand strax utanför Uddevalla.

OBOS nya projekt Brf Byfjorden är resultatet av en markanvisningstävling som Uddevalla kommun utlyste under våren 2018. I det populära och nyexploaterade området Sundsstrand eftersökte man förslag på annan byggnation än villor och äganderätter som är dominerande i området idag.

- Kommunen eftersökte en något tätare bebyggelse och vi ville visa på något nytt som kontrast till vad som redan fanns, säger projektutvecklare Marcus Gunnarsson. I vårt förslag tog vi fram 16 enheter, varav 14 blir kedjehus på 136 kvm och 2 blir parhus i suterräng på 141 kvm.

I maj 2018 bekräftades att OBOS hade vunnit markanvisningstävlingen, och man kunde påbörja planering och projektering av projektet, som tidigt fick namnet Brf Byfjorden.

- Namnet kommer givetvis av fjorden nedanför som rinner in mot Uddevalla, förklarar Marcus. Projektet ligger precis så fint som det låter, nära både skog och vatten. Kommunikationerna är bra både till Uddevalla och Göteborg. Och med tanke på att kommunen har byggt både lekplatser och en helt ny förskola i Sundsstrand så är det helt perfekt för barnfamiljer.

Bostäderna i Brf Byfjorden finplaneras med egen trädgård i varierande storlek i anslutning till uteplatsen. Varje bostad får också en egen carport med anslutande förråd. I varje carport installeras även laddbox för elbil. Har man mer än en bil finns möjlighet att ställa denna på uppfarten framför carporten. Dessutom byggs en stor terrass ovanpå varje carport där man på några utav dem kan njuta av utsikten över fjorden.

- Här får man verkligen känslan av den egna villan – samtidigt som man har tryggheten i ryggen som det innebär att vara del av en bostadsrättsförening, säger Marcus.

Invändigt får husen en hög interiör standard med kakel och klinker i badrummen och en ljus, öppen planlösning oavsett om man väljer parhus i suterrängform eller något av kedjehusen.

- Det är en så pass hög standard att man inte ska behöva göra ett enda tillval, säger Marcus. Med det sagt erbjuder vi självklart tillval för den som vill personifiera sitt boende ytterligare, och i parhusen finns det till och med möjlighet att välja till bastu.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se