Nytt VG-bygge för Peab
Bild: Stenungsunds kommun

Nytt VG-bygge för Peab

Stadsutveckling

24 november 2023

Peab har fått uppdraget att bygga Hasselhöjden, ett särskilt boende för äldre i Stenungsund. Beställare är Stenungsunds kommun och kontraktssumman uppgår till 188 miljoner svenska kronor.

På uppdrag av Stenungsunds kommun kommer Peab att uppföra ett nytt äldreboende på Hasselhöjden i Stenungsund. Den fem våningar höga byggnaden kommer totalt att innefatta 104 lägenheter samt personalutrymmen.

– Vi ser fram emot att komma igång med byggnationen på Hasselhöjden. Det blir ett efterlängtat och stort tillskott till våra befintliga äldreboenden i kommunen. I boendet på Hasselhöjden kommer vi kunna erbjuda de äldre ett modernt boende som ligger relativt centralt och i en fin miljö, säger Rickard Persson, chef för sektor Socialtjänst i Stenungsunds kommun.

I huset kommer det även att finnas plats för kontor och rum för dagverksamhet och på våning fem byggs en takterrass. Utöver detta innefattar entreprenaden omfattande markarbeten med inlastningsytor, parkeringsplatser, utemiljö och reservkraftverk.

– Vi är väldigt glada för att få vara en del av detta projekt och kunna bidra till att skapa en trygg och trivsam miljö för de äldre i Stenungsund samt personalen på äldreboendet. Att bygga äldreboenden är en samhällsviktig uppgift och ett sätt att förbättra livskvaliteten och tryggheten för våra äldre medborgare, säger Liselott Bergkvist, regionchef på Peab.

Uppdraget är en totalentreprenad med omgående byggstart. Projektet väntas stå färdigt till våren 2026.

Projektet orderanmäldes i det fjärde kvartalet 2023.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se