Nytt unikt seniorboende till Gbg

Nytt unikt seniorboende till Gbg

Bostäder

23 augusti 2019

Ett helt nytt boendekoncept planeras att byggstarta under hösten i Mölnlycke öster om Göteborg.

Tornstaden har fått förtroendet att ansvara för totalentreprenaden för Sveriges första BonTop som utvecklats av Bo Aktivt Sverige AB.

Projektet beräknas vara klart våren 2022 och avser 2 800 kvm butiksyta för Lidl, bostäder samt en inglasad vinterträdgård på 1 100 kvm.

– Med Tornstaden som partner i projektet känner vi oss trygga då de är en välrenommerad entreprenör, med stor kompetens och fokus på kvalitet och ekonomi. Det skall bli fantastiskt kul att samarbeta under uppförandet av BonTop, säger Ulf Spennare som är VD på Bo Aktivt i Sverige AB.

Boendekonceptet är till för seniorer i Härryda kommun strax öster om Göteborg. I projektet byggs 88 lägenheter, en gemensam wellnessdel samt en inglasad vinterträdgård på 1 100 kvm.

Bottenplanet har förvärvats av livsmedelskedjan Lidl och kommer att innehålla butik och lager. Projektet beräknas att stå klart under våren 2022.

– Vi är glada över förtroendet att få vara med om att förverkliga det första BonTop-projektet för Bo Aktivt. Det nya samarbete mellan oss har fungerat mycket bra under förprojekteringen och vi ser nu fram emot fortsättningen i produktionsfasen samt målet att genomföra ett välskött projekt som vi båda kan känna stolthet över, säger Erik Olofsson som är vd på Byggnads AB Tornstaden.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se