Nytt strategiköp för Stendörren
Fredrik Brodin, vd, Stendörren

Nytt strategiköp för Stendörren

Transaktion

16 juli 2018

Nu investerar bolaget i en fastighet med ett värde av 32,5 miljoner. Detta är ytterligare ett steg i bolagets strategi med kompletteringsköp.

 

Stendörren har ingått avtal med Starbo Holding AB om förvärv av fastigheten Upplands-Väsby Glädjen 1:56 intill E4:an vid Trafikplats Glädjen.

Förvärvet sker genom bolagsförvärv och den preliminära köpeskillingen för aktierna uppgår till 22,7 miljoner kronor, baserat på ett underliggande fastighetsvärde om 32,5 miljoner kronor.

– Vi är glada att kunna förvärva en mycket välskött fastighet med en stark hyresgäst i ett strategiskt intressant område som utvecklas hela tiden. Fastigheten flankerar E4 och erbjuder ett ypperligt skyltläge med god tillgänglighet. Upplands-Väsby är en av de marknader där vi gärna gör ytterligare förvärv, säger Stendörrens vd Fredrik Brodin.

Den uthyrningsbara ytan på fastigheten uppgår till 1 800 kvadratmeter och består av lokaler för kontor och lager. Den största hyresgästen i fastigheten är SCN, ett dotterbolag till börsnoterade Addtech. Årshyresvärdet uppgår till 2,2 miljoner kronor.

– Återigen gör vi ett kompletteringsförvärv i ett område där vi sedan tidigare är fastighetsägare och där vi vill växa ytterligare. Såväl förvaltning som uthyrningsarbetet gagnas av vi kan växa med våra hyresgäster och tillmötesgå deras lokalbehov, säger Stendörrens transaktionschef Johan Bråkenhielm.

Nordier Property Advisors AB har varit säljarens rådgivare i transaktionen. Tillträde planeras till den 3 september 2018 och förvärvet är villkorat av köparens styrelsebeslut.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se