Nytt storköp för Heimstaden Foto: Gavlegårdarna

Nytt storköp för Heimstaden

Transaktion

28 maj 2018

Nu köper bolaget över 800 hyresrätter som är fördelade på två olika bostadsområden i staden.

 

Det är med det kommunala bostadsbolaget Gavlegårdarna i Gävle som Heimstaden ingått ett nytt köpeavtal med. i och med köpet kan bolaget lägga ytterligare 803 lägenheter lägeneter i sin portfölj.

Bostäderna ligger fördelade på två bostadsområden varav 237 lägenheter finns i Sätra och 566 lägenheter i Brynäs.

– Vi är stolta över att få förtroendet av Gävle kommun att förvärva 803 lägenheter av det kommunala bostadsbolaget Gavlegårdarna. Vi ska på bästa sätt bära förtroendet genom att se till att hyresgästerna känner sig trygga och nöjda med sitt boende. Det säkerställer vi med vår lokala förvaltning. Vi ser fram emot att ha ett gott samarbete med Gävle kommun och Gavlegårdarna, säger Claes Westlin, transaktionsansvarig på Heimstaden.

Beståndet består av 55 400 kvadratmeter uthyrbar yta och efter förvärvet förvaltar Heimstaden cirka 104 000 kvadratmeter i Gävle fördelat på nästan 1 500 lägenheter.

– Gävle är en tillväxtort som vi har jobbat länge på att få växa i. Med detta välförvaltade bestånd stärker vi vår position ytterligare i Gävle och kommer som samhällsaktör att aktivt fortsätta att bidra till utvecklingen i staden, fortsätter Claes.

Heimstaden tar formellt över fastigheterna den 29 juni 2018. Svefa har varit rådgivare åt säljaren i denna transaktion.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se