Nytt storköp för Corem – över 380 miljoner Eva Landén, vd, Corem. Foto: Corem

Nytt storköp för Corem – över 380 miljoner

Transaktion

25 september 2018

Bolaget växer i sitt primärområde. Nu har Corem köpt fastigheter i Stockholm för över 380 miljoner kronor.

 

Corem utökar sitt fastighetsbestånd i region Stockholm genom förvärv av nio fastigheter i Jordbro. Fastigheterna utgörs till merparten av lager och är belägna i ett område som är väl etablerat för både lager och logistik.

Objekten har en total uthyrbar area om cirka 33 000 kvadratmeter och är uthyrda till ett flertal olika hyresgäster. Totalt årligt hyresvärde är cirka 33,5 miljoner kronor och initial uthyrningsgrad 92 procent. Säljare är Kaj Nilsson Holding AB.

Affären görs som bolagsförvärv till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 385 miljoner kronor, med tillträde av fastigheterna 1 oktober.

– Region Stockholm är vår största och viktigaste marknad. Vi har under en lång tid utvärderat och tittat på möjligheterna att expandera verksamheten i Söderort, där vi ser en väldigt stark efterfrågan på lokaler. Jordbro är en ny delmarknad och vi ser synergier med vårt befintliga förvaltningsbestånd i södra Stockholm. Jordbro är ett område som är väl etablerat för lager och logistik, ett läge som blir ännu bättre när Norviks hamn nu snart blir en realitet”, säger Eva Landén, vd på Corem.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se