Nytt storavtal mellan Genova och Norlandia Ett av Norlandias boenden. Foto: Norlandia

Nytt storavtal mellan Genova och Norlandia

Uthyrning

7 maj 2018

Det blir ett nytt äldreboende för Genova. Ett boende som kommer att ha Norlandia som hyresgäst.

 

Genova Property Group AB har tecknat hyresavtal om 7 100 kvadratmeter i Norrtälje med Norlandia för uppförande av ett äldreboende om 80 platser samt en förskola för cirka 120 barn.

– Vår storsatsning i just Norrtälje är ett led i att vi känner oss hemma i kommunen och redan driver Granparkens äldreboende på entreprenad och äger hemtjänstföretaget Äldreliv. Nu tar vi ytterligare ett steg tillsammans med Genova genom etableringen av ett centralt beläget generationsboende för såväl gammal som ung, säger Bruno Petersson, Affärschef Norlandia.

För närvarande pågår arbete med ändring av detaljplanen för fastigheten, med ambition att komma igång med byggstart under 2019.

– Vi välkomnar planerna och är glada över Genovas och Norlandias långsiktiga etablering i Norrtälje. Fler äldreboenden och förskolor behövs i vår växande stad, och det strategiska läget tror jag kommer uppskattas av många, säger Ulrika Falk, Kommunstyrelsens ordförande i Norrtälje kommun.

Genova förvärvade fastigheten Handelsmannen 1 i Norrtälje under andra halvåret 2016 och hyresvärdet bedöms till cirka 15 miljoner på årsbasis och hyresavtalet löper på 15 år för såväl äldreboendet som förskolan. Hyresavtalet med Norlandia är villkorat av ändring av detaljplanen.

– Genom uthyrningen tar vi nästa steg för att skapa nya funktionella samhällsfastigheter för äldreboenden och förskola i ett strategiskt läge i Norrtälje. Vi är också glada att vi därmed utvecklar vårt samarbete med Norlandia som vi sedan tidigare har tecknat hyresavtal med för äldreboende och förskola i Knivsta, säger Michael Moschewitz, vd för Genova Property Group.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se