Nytt skolbygge för Hemsö Bild: Pixabay

Nytt skolbygge för Hemsö

Stadsutveckling

24 januari 2023

Hemsö och Hässleholms kommun avser att teckna ett samarbetsavtal för att anpassa tidningen Norra Skånes tidigare lokaler till skolverksamhet.

Den nya skolan kommer att vara en skola för förskoleklass - årskurs 9. Ambitionen är att skolan ska vara klar för inflytt hösten 2025/26.

‒ Vi är glada över att få utveckla en ny och modern kommunal skola och därmed bidra till nya skolplatser i ett växande Hässleholm. Att vi återbrukar det vi kan av de tidigare kontorslokalerna och behåller befintlig stomme gör att projektet får ett tydlig hållbarhetsfokus. Vi ser fram emot samarbetet med Hässleholms kommun, säger Robert Cardell, projektutvecklare på Hemsö.

– Hässleholms Montessoriskola med 280 elever har länge haft ett högt söktryck och vi välkomnar den här överenskommelsen och möjligheten att på sikt ta emot fler som söker till skolan, säger Stefan Larsson (M), barn- och utbildningsnämndens ordförande.

– Det gläder oss att vi på sikt kan öka möjligheten att ta emot fler elever till denna attraktiva utbildning, säger Hanna Nilsson (SD), kommunstyrelsens ordförande.

Skolan kommer att vara belägen i området Norden, centralt i Hässleholm.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se