Nytt sjukhusavtal för Sweco
Foto: Sweco

Nytt sjukhusavtal för Sweco

Stadsutveckling

3 april 2018

Utvecklingsfasen av det nya sjukhuset, där även utförandefasen definieras, beräknas vara klart vid slutet av 2019.

 

Sweco har anlitats för utformningen av ett nytt centralsjukhus i Tavastehus.

– Sweco har omfattande erfarenhet av att utforma nya sjukhus. Det är vår tekniska expertis inom byggkonstruktion och byggtjänster, i kombination med logistiklösningar och brukaranpassning som är kärnan i sjukhusprojektet i Tavastehus, säger Markku Varis, vd för Sweco Finland.

Sweco deltar i ett konsortium tillsammans med Skanska. Företagen har tidigare samarbetat avseende uppförandet av centralsjukhuset i Kajana.

– Vi är nöjda över att ha en allianspartner som ger oss förutsättningar för bättre funktionalitet, produktivitet och kostnadseffektivitet avseende det nya sjukhuset, säger Hannu Juvonen, vd för Kanta-Häme-sjukhuset.

Utvecklingsfasen av det nya sjukhuset, där även utförandefasen definieras, beräknas vara klart vid slutet av 2019. Planerad byggstart är 2020. Sjukhusets totala storlek uppgår till 87 000 kvadratmeter.

Sweco har tidigare utformat sjukhus runt om i Europa och skrivit avtal med bland annat Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Complexe Hospitalier Regional Sud i Belgien, ett nytt regionalsjukhus i Gaustad, Norge och Berlins universitetssjukhus Charité i Tyskland.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se