Nytt samarbete för Riksbyggen
Foto: Riksbyggen

Nytt samarbete för Riksbyggen

Bostäder

26 mars 2019

Inflyttningen är planerad till våren 2020 och Riksbyggen kommer att samarbeta med Bostadsförmedlingen i Stockholm för uthyrning av lägenheterna.

 

I Nyköping pågår byggandet för fullt av Riksbyggens 138 nya hyresrätter i området Marieberg.

Marieberg ligger nära både strövområden och affärscentra i den norra delen av Nyköping.

– Lägenheterna som Riksbyggen uppför är moderna, ljusa och välplanerade med ett, två och fyra rum och kök. Vi ser nu fram emot att samarbeta med Bostadsförmedlingen i Stockholm och hoppas att många som bor i Stockholmsområdet, där det är en stor brist på bostäder, ska få upp ögonen för att flytta till Nyköping, säger Christoffer Svensson, hyresstrateg på Riksbyggen.

Riksbyggen har tidigare samarbetat med Bostadsförmedlingen för uthyrning av hyresrätter i Stockholmområdet, till exempel i Porslinskvarteren i Gustavsberg.

– Vi är glada för det fortsatta förtroendet från Riksbyggen och ser fram emot det här samarbetet. Vi strävar alltid efter att kunna erbjuda de bostadssökande ett så brett utbud som möjligt. Att vi nu etablerar oss i Nyköping stärker Stockholms växande arbetsmarknadsregion, säger Christer Edfeldt, vd, Bostadsförmedlingen.

Marieberg har närhet till E4-påfarten, vilket gör det lätt att pendla med bil till omkringliggande städer. Det tar ungefär en timme till Stockholm och 40 minuter till Södertälje.

Sträckan går även att resa med SJ. Stadsbussen trafikerar området och en promenad utmed ån in till stadens centrum tar ca 15 minuter.

Lägenhetsytorna varierar från 37 kvadratmeter i ettorna till 94 kvadratmeter i fyrorna.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se