Nytt koncept till Smedjan Galleria
Bild: Diös Fastigheter

Nytt koncept till Smedjan Galleria

Uthyrning

19 september 2023

En urban och personlig shoppingupplevelse står i fokus när fastighetsägaren Diös nu inleder utvecklingen av den ca 340 kvadratmeter stora butikslokalen.

The Local Store erbjuder ett brett utbud av kläder och accessoarer för den modemedvetne mannen. Konceptet slog upp dörrarna i Skellefteå 2012 och har sedan dess vuxit med ytterligare en butik i Piteå. Med en tydlig ambition om att fortsätta växa längs norrlandskusten var det självklart att slå till när Jeansbolagets f.d. lokal i Smedjan Galleria blev ledig.

– Vi har bevakat Smedjan i flera år och när ett AA-läge dök upp var det inte mycket att tveka på. Vi är riktigt taggade på att slå upp dörrarna och låta Luleåbor och besökare ta del av vårt koncept. Vi har sedan starten varit duktiga på både konfektion och streetwear. Nu tänker vi göra en storsatsning på denim i alla våra butiker – vi ska ha alla de stora jeansvarumärkena i butiken. Vi kommer dessutom att bygga Sveriges största kepsvägg, säger Johnny Hedlund och Alexander Nordlund, grundare och ägare, The Local Store.

– Det känns riktigt roligt att välkomna The Local Store till Luleå och Smedjan. Det är alltid extra spännande att samarbeta med aktörer som ligger i framkant i sin bransch, The Local Store har verkligen bidragit till att rita om herrmodekartan i Norr- och Västerbotten. Nu ser vi fram emot öppning i slutet av november, säger Emelie Kjellner, kommersiell förvaltare, Diös Luleå.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se