Nytt JV storsatsar på bostäder i Majorna Gestaltningen av de nya bostäderna kommer att vara inspirerad av områdets karaktär och bakgrund. Plåtdetaljer ton i ton med teglet kopplar an till områdets industriella historia.

Nytt JV storsatsar på bostäder i Majorna

Bostäder

18 november 2021

Magnolia Bostad bildar JV med Niam och utvecklar 350 bostäder i Majorna, Göteborg.

Magnolia Bostad bildar JV-bolag med Niam för att gemensamt utveckla cirka 350 boenden om 25 000 kvadratmeter BTA i Majorna, Göteborg.

Utvecklingen kommer att ske i Fixfabriksområdet i Majorna där Magnolia Bostad har förvärvat mark från Göteborgs Stad.

Fastigheterna har lagakraftvunna detaljplaner och byggstart är planerad till början av 2022.

– Vi är jätteglada att samarbeta med en sådan välrenommerad bostadsutvecklare som Magnolia Bostad och att kunna bidra till den positiva utvecklingen i Göteborg, säger Daniel Andersson, Head of Acquisitions Sverige på Niam.

Majorna var ursprungligen en klassisk arbetarstadsdel som utvecklats till att bli en restaurangtät kulturknutpunkt i Göteborg. Området består i stort av göteborgstypiska landshövdingehus och ligger mellan Göta Älv och Slottsskogen vilket erbjuder trevliga och omväxlande promenadstråk.

Gestaltningen av de nya bostäderna kommer att vara inspirerad av områdets karaktär och bakgrund. Plåtdetaljer ton i ton med teglet kopplar an till områdets industriella historia.

Lägenheterna kommer att ha höga stora fönster, välplanerade ytor och generösa balkonger. Inredningskonceptet går i ljust varmgrå toner och svarta detaljer.

– Vi kommer på fastigheten att utveckla både hyresrätter och bostadsrätter. Det här kommer att bli ett riktigt fint projekt i ett område där stor efterfrågan finns, säger Niklas Ohldin, Regionchef Väst på Magnolia Bostad.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se