Nytt Finlandsköp för Hemfosa Anna Alsborger, Transaktionschef på Hemfosa. Foto: Hemfosa

Nytt Finlandsköp för Hemfosa

Transaktion

20 juni 2019

Närmare en kvarts miljard lägger nu Hemfosa på att expandera sitt bestånd i Finland. Fastigheten tillträddes den 19 juni 2019.

Hemfosa har förvärvat en skolfastighet i Esbo, Finland till ett underliggande fastighetsvärde om 23,1 miljoner euro, motsvarande cirka 245 miljoner. 

Hemfosa har förvärvat en fastighet där skoloperatören Omnia, som ägs av tre kommuner, bedriver vuxenutbildning. Fastigheten är centralt belägen i stadsdelen Hagalund, Esbo i Helsingforsområdet.

Den fullt uthyrda fastigheten har ett långt hyresavtal med en uthyrningsbar yta om 7 100 kvadratmeter. Årliga hyresintäkter uppgår till 1,3 miljoner euro, motsvarande cirka 13,8 miljoner euro. 

– Jag är nöjd att vi genomför denna affär där vi förvärvar en attraktiv skolfastighet i bra läge i Helsingforsområdet. Genom förvärvet stärker vi Hemfosas position som hyresvärd för finska kommuner vilket är betydelsefullt för att växa vidare inom samhällsfastigheter i landet. Hemfosas ambition är att öka tillväxttakten i Finland och ser goda möjligheter till flera förvärv framöver, kommenterar Anna Alsborger, Transaktionschef på Hemfosa.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se