Nyfosa förvärvar för över en miljard

Nyfosa förvärvar för över en miljard

Transaktion

26 april 2022

Nyfosa har förvärvat kommersiella fastigheter i Helsingforsregionen, Tammerfors och flera större städer runtom i Finland

Förvärvspriset uppgår till 137 MEUR, motsvarande cirka 1 415 MSEK, med ett årligt hyresvärde om 14,5 MEUR, motsvarande cirka 150 MSEK.

Förvärven som har tyngdpunkt på Helsingforsregionen inkluderar 17 fastigheter med en yta om 100 tusen kvadratmeter och ett årligt hyresvärde om 14,5 MEUR, motsvarande 150 MSEK. Merparten av fastigheterna är belägna i närhet till huvudstaden men portföljen inkluderar också fastigheter belägna i regionstäder såsom Jyväskylä, Tammerfors, Åbo och Seinäjoki. Portföljen består främst av lätt industri och lager men också en mindre andel lågprishandel och kontor. En LEED Gold-certifiering pågår för en nyrenoverad kontorsfastighet i Tammerfors om cirka 13 tusen kvadratmeter. Bland de större hyresgästerna återfinns välkända företag såsom Rusta, Motonet, Jysk, Senaatti och Kesko. Uthyrningsgraden uppgår till 91,5 procent och total genomsnittlig återstående avtalstid uppgår till 3,5 år. Tillträde planeras ske i slutet av april 2022.

”Dessa förvärv bidrar med ett modernt kontor i centrala Tammerfors med skattefinansierad hyresgäst samt en portfölj med lätt industri och lågprishandel i bra lägen runt Helsingforsregionen. Det är ett mycket bra komplement till vår befintliga portfölj med starka hyresgäster”, kommenterar Stina Lindh Hök, VD i Nyfosa.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se