Nya uppgifter om 350-miljonersvillan
Villa Söderås

Nya uppgifter om 350-miljonersvillan

Ekonomi

27 maj 2021

En granskning av DI visar att ägaren till rekorddyra Villa Söderås, Johan Lundberg, skall betala 40 miljoner fram till 2023 om detta är skäl till försäljning låter vi vara osagt. 

Villa Söderås på Lidingö är till försäljning för rekordsumman 350 miljoner kronor och marknadsförs med en film som kostat cirka en miljon kronor att producera.

Säljare är fastighetsinvesteraren Johan Lundberg som nu bor utomlands. 

7,9 miljoner ska återbetalas i sommar & 32 miljoner 2023

Enligt DI kan den nu aktuella 350-miljonersvillan vara del i ett obligationsupplägg där Lundberg ska betala 7,9 miljoner i augusti & 32 miljoner 2023. Om detta är skäl till försäljning låter vi vara osagt.

Till DI säger dock Lundberg att  han vill sälja lyxvillan Söderås därför att att den är förädlad och att han bor utomlands.

Får inte användas som privatbostad

Enligt mäklaren Niklas Berntzon finns ett stort intresse att köpa villan. Hälften av intressenterna finns utomlands. I marknadsföringen har privatpersoner nämnts som tänkbara köpare. 

Men DI:s graskning visar nu att villan inte får användas som privatbostad, enligt Lidingö kommun. Däremot kan en privatperson köpa fastigheten.

Säljaren hävdar att mäklaren hela tiden varit tydlig med den saken.

 

Rättelse: Inledningsvis i denna artikel stod det att Johan Lundberg skulle betala 40 miljoner till sommaren, detta är 7,9 miljoner till sommaren och ca 32 miljoner till  2023. Vi ber om ursäkt för denna felaktighet

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se