Nya tunga partners till GoCo Arena
Fr.v. Christina Hall, CEO för Fujirebio Diagnostics, Marie Uddenmyr, Director Corporate Relations på GoCo Health Innovation City samt Eva Wahlberg, Vice President R&D på Wellspect HealthCare.

Nya tunga partners till GoCo Arena

Ekonomi

11 januari 2022

GoCo Arena i Mölndal inleder 2022 med två nya founding partners, Fujirebio Diagnostics och Wellspect HealthCare.

Som en del av GoCo Health Innovation City fortsätter GoCo Arena att utveckla sin mötesplats och samverkansplattform för life science-branschen.

Nu står det klart att bioteknikföretaget Fujirebio Diagnostics och medicinteknikföretaget Wellspect HealthCare ansluter till gruppen av founding partners. Tillsammans ska de sätta agendan för arenans innehåll - och morgondagens hälsoinnovationer.

För drygt två år sedan togs det första spadtaget till GoCo Health Innovation City med ambitionen om att bygga ett världsledande innovationskluster inom hälsa. Sedan dess har GoCo Arena växt fram som en samverkansplattform för akademi, forskning och näringsliv med just samarbete och kunskapsutbyte i fokus.

– Att mötas och samverka är en otroligt viktig nyckel för innovationskraften och här spelar GoCo Arena en betydande roll. Vi tror på kraften i nya konstellationer för oväntade samarbeten, som i slutändan kan generera nya extraordinära innovationer och tillväxt inom området hälsa, säger Marie Uddenmyr, Director Corporate Relations på GoCo Health Innovation City.

Nu är det alltså klart att både Fujirebio Diagnostics och Wellspect HealthCare går med för att göra Astra Zeneca och Sahlgrenska Akademin sällskap som founding partners.

– Vi har ett fantastiskt första år bakom oss där vi lyckats bygga upp en arena som tilltalar representanter från olika delar av branschen. Det gångna året har vi tillsammans med dedikerade samarbetspartners lyft flera angelägna ämnen, bland annat vikten av preventiv hälsa för att förebygga sjukdomar och generera bättre folkhälsa. Med våra nya founding partners ser vi fram emot att ytterligare bredda repertoaren och uppmärksamma fler centrala frågor inom hälsa, säger Marie Uddenmyr.

Det världsledande diagnostikföretaget Fujirebio Diagnostics etablerade sig fysiskt i GoCo Health Innovation City redan i höstas med en ny toppmodern laboratoriebyggnad. Med det nya partnerskapet kopplat till GoCo Arena hoppas bolaget ytterligare fördjupa samarbetet med GoCo och arenans övriga aktörer för att bidra till att tillsammans utveckla lösningar på morgondagens hälsoproblem.

– Inom vår region finns det otroligt många skickliga forskare både inom akademin och industrin. Som founding partner vill vi verka för att GoCo Arena blir en kreativ mötesplats där olika kompetenser och forskningsfält möts för att tillsammans skapa nya framgångar inom hälsoinnovation, säger Christina Hall, CEO för Fujirebio Diagnostics.

Medicinteknikbolaget Wellspect HealthCare är ett globalt bolag och har idag över tusen anställda med verksamhet i arton länder och flera distributörer runtom i världen. Bolaget fokuserar på sjukvård och investerar redan närmare 10 miljoner dollar årligen i forskning, för att utveckla lösningar för att hantera blåsa och tarm. Huvudkontoret är beläget i Mölndal bara ett stenkast ifrån GoCo’s innerkärna – och en partner som GoCo Arena länge sett fram emot att etablera ett samarbete med.

– Det är fantastiskt att se hur GoCo nu börjar ta form. Wellspect HealthCare är ett innovativt företag och ett av regionens större medicintekniska företag, och för att kunna fortsätta utveckla våra intressanta projekt och idéer behövs ett utökat samarbeta både med andra företag, akademin och sjukvården. GoCo ser ut att bli en perfekt arena för den typen av samverkan och vi ser mycket fram emot vår roll som founding partner, säger Eva Wahlberg, Vice President R&D på Wellspect HealthCare.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se