Nya markanvisningar till Brabo i Aspudden och Flemingsberg.

Nya markanvisningar till Brabo i Aspudden och Flemingsberg.

 

18 februari 2015

Efter en markanvisningstävling i Huddinge och anvisning från Stockholms Stad står det klart att Brabo ska bygga cirka 150 nya bostadsrätter i Stockholm.

Brabo har utsetts till vinnare i markanvisningstävlingen för Hälsovägen i Flemingsberg där totalt 450 bostadsrätter, hyresrätter, företagslägenheter, student- och ungdomsbostäder samt seniorboende ska byggas med trolig start 2016. Områdets fokus är hållbarhet.

– Vårt koncept riktar sig till aktiva människor och innebär att vi bygger för att underlätta livet för den som till exempel cyklar till och från jobbet, styrketränar för att öka orken och löptränar eller åker skidor på fritiden. Greppet innebär ett mervärde som rimmar väl med hållbarhet, vilket föll kommunfullmäktige i smaken, säger Andreas Möller VVD på Brabo.

Brabos förslag omfattar omkring 100 bostadsrätter och integrerar träningsmöjligheter, skapar utrymme för vardagsmotion och tar vara på de fördelar som Flemingbergsparkens omgivningar ger.

Ytterligare cirka 50 bostadsrätter baserade på Brabos hälsobefrämjande koncept kommer att byggas i Aspudden, enligt de anvisningar som Stockholms Stad delat ut för Liljeholmen 1:1 och Skärsliparen 2 vid Skärslipargränd i Aspudden. Det nya området ska erbjuda totalt drygt 300 bostads- och hyresrätter och tydligare knyta samman Aspudden och Midsommarkransen med Stockholm.

 Vill du lyssna på när Daniel Dronjak Nordqvist berättar mer om Huddinges framtidsplaner är du välkommen att komma på vår konferens: Stockholm 2022: 500 Miljarder i utvecklingspotential.

Faktaruta

Första inflyttning beräknas till år 2019.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se

Källa:

Pressmeddelande Brabo för mer information vänligen kontakta: Andreas Möller, VVD 0708 129977 andreas.moller@mfu.se