Nya bostäder till Västerås

Nya bostäder till Västerås

Bostäder

12 november 2019

Bostads AB Mimer har tecknat avtal med Aros Bygg och Förvaltning AB gällande uppdraget att bygga ett lamellhus med 44 lägenheter på kvarteret Allmogekulturen på Vallby, Västerås.

Byggstart är planerad till december 2019 och projektet färdigställs för inflyttning till sommaren 2021.

Det nya tegelklädda lamellhuset, strax intill Vallby centrum, kommer att vara på 8 våningar och inrymma 44 lägenheter från 1 till 4 rum och kök. I husets gatuplan och del av plan 2 kommer det att finnas en vårdcentral på cirka 900 kvadratmeter. Som all Mimers nyproduktion kommer detta att byggas med hållbarhetsfokus och enligt miljöbyggnad silver. Solpaneler kommer att monteras på taket och miljöboden på gården kommer att beläggas med sedumtak.

- Vi är alltid glada när vi kommer igång med bygget av fler bostäder i vår stad. Vi vet att det är positivt för befintliga områden när vi bygger nytt. Just Valby har fått två nya bostadskvarter och en ny förskola de senaste åren och det ger både energi och attraktivitet till området. Vi ser fram emot samarbetet med Aros Bygg och Förvaltning i projektet, säger Mikael Källqvist VD på Mimer.

- Vi är mycket glada och stolta över det förtroende Mimer ger oss i detta betydande projekt på Vallby. Vi arbetar tidigare med Mimers renovering av det anrika kvarteret Josef i centrum och nu har vi fått chansen att även bygga dessa nya bostäder på Vallby, säger Mats Engström VD på Aros Bygg och Förvaltning AB.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se