Nya arenor för United Spaces Malin Midhed, Head of marketing på United Spaces. Bilder: United Spaces

Nya arenor för United Spaces

Reportage

30 juni 2022

Redan 1999 blev idén om United Spaces verklighet och 20 år senare köptes bolaget upp av Castellum. Sedan dess har United Spaces vuxit explosionsartat och nyligen öppnades två nya anläggningar i Helsingborg och på Lindholmen i Göteborg. ”Hos oss växer företag, både på en individnivå och företagsmässigt”, säger Malin Midhed, Head of marketing på United Spaces.

United Spaces har vuxit till att bli en av Sveriges största coworkingaktörer och erbjuder i dagsläget ytor på drygt 37 000 kvadratmeter runt om i landet. Expansionen har gått fort, de senaste åren har flera nya anläggningar öppnat och man finns nu på elva platser i Sverige. 

– Vi har gått från fyra anläggningar innan 2019 till elva anläggningar på bara några år. Det har verkligen gått raketsnabbt, vilket är väldigt roligt. Vi är på en stor expansionsresa där vi nu fokuserar på våra medlemmar och deras önskemål samtidigt som vi fortsätter med att utveckla vårt erbjudande, säger Malin Midhed, Head of marketing på United Spaces.

"Vi ser ett stort intresse nu efter pandemin, så den har egentligen hjälpt oss."

Pandemin har ritat om sättet vi arbetar på och efterfrågan på coworkingytor har ökat. Många företag har insett att de inte behöver så stora ytor och sneglar då mot just coworking.

– Vi ser ett stort intresse efter pandemin, så den har egentligen hjälpt oss. Vi är ett av de segment som gynnats av pandemin, allt fler företag har börjat förstå att de kanske sitter på för stora ytor och inser att de kan sitta på mindre ytor men ändå få mer. Många företag som tidigare inte ens haft en tanke på att sitta hos oss gör det nu för de ser att man får så mycket mer. Det blir ekonomiskt bättre, man slipper långa kontrakt och man kan skala ner eller upp vid behov. 

LOKAL ANKNYTNING PÅ ARENORNA 

I september förra året skedde den första etappen av öppningen på Lindholmen i Göteborg, i april i år var det dags för den andra. I den spännande hubben för innovation och teknikutveckling, Uni3 by Geely, har United Spaces 4 200 kvadratmeter coworkingytor. 

Här finns flexibla kontorslösningar för alla typer av företag och det finns goda möjligheter att skräddarsy lösningar som passar alla sorters verksamheter.

– Etableringen på Lindholmen är väldigt rolig och spännande i och med hela automobil- och techbranschen, samt närheten till Lindholm Science Park. Lindholmen är dessutom en expansiv och vibrerande stadsdel i och med hela Karlastaden som växer fram här, säger Malin Midhed. 

 

Läs hela artikeln hos Lokalguiden

Av Pernilla Gilbert

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se