Ny vändning i Zlatan-tvisten
Bild: Unsplash

Ny vändning i Zlatan-tvisten

Juridik

29 september 2023

Zlatan Ibrahimovic har försökt vräka en hyresgäst i fastigheten som han äger med hjälp av Kronofogden, men nu har tvisten tagit en ny vändning. 

Hem&Hyra var först med att rapportera om tvisten i slutet av augusti i år. Hyresgästen har hyrt bostaden från ett uthyrningsföretag, och då de har blivit uppsagda av Zlatan skulle hyresgästen ha flyttat ut redan den 31 maj. Hyresgästen tog strid mot beslutet och valde att inleda en rättsprocess mot Zlatan, ett ärede som ska tas upp av tingsrätten inom kort.

Zlatan Ibrahimovic var, enligt dokument som Hem&Hyra tagit del av, inte intresserad av att vänta på det beslutet. För att snabba på processen tog han kontakt med en advokatbyrå och gick till Kronofogden för att få hjälp med en vräkning. Om allt gått som planerat skulle hyresgästen vräkts den 9 september.

Hyresgäste och hens jurist på Hyresgästföreningen krävde doc att vräkningen stoppades tills dess att ärendet avgjorts i tingsrätten, och det slutade med att Kronofogden gick på hyresgästens linje.

Kronofogden har beslutat att frågan om hyresgästens rätt att fortsätta bo i bostaden bör avgöras i domstol. De har därför beslutat att temporärt avbryta vräkningen tills tingsrättens beslut är tillgängligt.

Pernilla Gilbert

World in Property
pernilla.gilbert@worldinproperty.se