Ny vd till D. Carnegie & Co Foto: D. Carnegie

Ny vd till D. Carnegie & Co

Personnytt

22 februari 2018

Fastighetsbolagets styrelse har nu bestämt sig för vem som kommer att bli vd för D. Carnegie.

 

D. Carnegie & Co AB offentliggjorde i går att Svein Erik Lilleland, för närvarande styrelseledamot och tillförordnad vd, utses till permanent vd för Bolaget.

Styrelsen har sedan ett par månader tillbaka utvärderat alternativen för att hitta en ny VD för Bolaget. Under denna process har Svein Erik Lilleland varit tillförordnad VD. Svein Erik Lilleland anslöt till Bolagets styrelse i oktober 2016 och har sedan dess arbetat nära med företagsledningen. Svein Erik Lilleland har visat sig vara en mycket kvalificerad kandidat och passande att leda D. Carnegie & Co AB genom nästa steg i Bolagets utveckling.

– Jag ser fram mot att få fortsätta det påbörjade arbetet och tillträda som ny VD för Bolaget. Jag tror starkt på Bolagets affärsidé, att äga och förvalta fastighetsbestånd med en successiv upprustning av lägenheter i samband med den naturliga omsättningen av hyresgäster. Jag vill se en fortsatt stark tillväxt i Bolaget och ser ljuts på kommande utvecklingsmöjligheter och möjligheterna att växa. Bolaget är en viktig aktör när det gäller bostadsförsörjning och en stabil, kreativ och långsiktig partner med alla kommuner som vi samarbetar med, säger Svein Erik Lilleland

Kommentar från James Seppala, styrelsens ordförande:

– Vi är väldigt nöjda med att Svein Erik accepterat att anta den permanenta rollen som Bolagets nya VD. Vi är övertygade om att Svein Erik, med stöd av D. Carnegie & Co:s befintliga företagsledning, kommer att fortsätta verkställa Bolagets affärsplan och maximera värdet för samtliga aktieägare i D. Carnegie & Co på samma sätt som han bevisat sig kunna göra under sin interimperiod.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se