Ny uthyrning för Corem på rekordhett Manhattan 28&7, en modern kontorsbyggnad om totalt tolv våningar belägen i hörnet av 7th Avenue och 28th Street på Manhattan, är Corems näst största pågående projekt och utvecklas i samarbete med GDS Development Management (GDSNY).

Ny uthyrning för Corem på rekordhett Manhattan

Transaktion

7 januari 2022

Corem har tecknat ett nytt stort hyreskontrakt i sin ena projektfastighet på Manhattan i New York. Samtidigt visar färska siffror att 2021 blev ett nytt rekordår för fastighetstransaktioner på Manhattan.

Corem har tecknat ett hyreskontrakt avseende cirka 600 kvadratmeter kontorsyta i projektfastigheten 28&7 i New York.

Hyresgästen, ett investeringsbolag inom kommersiella fastigheter, förväntas flytta in under det tredje kvartalet 2022 och hyrestiden är fem år.

28&7, en modern kontorsbyggnad om totalt tolv våningar belägen i hörnet av 7th Avenue och 28th Street på Manhattan, är Corems näst största pågående projekt och utvecklas i samarbete med GDS Development Management (GDSNY).

Byggnaden certifieras enligt LEED Gold och kommer att erbjuda kontorsytor med den senaste teknologin vad gäller luftkvalitet och beröringsfria system. Fasaden är klädd med element i svartglaserad terrakotta.

"Ser fram emot ytterligare uthyrningar"

– Vi är mycket glada över att kunna kommunicera att vi tecknat det första hyreskontraktet i vår fina projektfastighet 28&7. Hyresgästen kommer förhyra hela våningsplan tolv vilket är beläget högst upp i huset. Uthyrningsmarknaden återhämtar sig väl i New York och vi ser fram emot ytterligare uthyrningar under 2022 i såväl 28&7 som i vårt andra pågående projekt 1245 Broadway, säger Jens Andersson, Corems Finanschef och ansvarig för bolagets USA-verksamhet.

– Det är glädjande att se utvecklingen i våra projekt i USA. Denna uthyrning är ytterligare ett kvitto på att det finns en fortsatt hög efterfrågan på kvalitativa kontor i bra lägen, säger Corems VD Eva Landén.

Nytt rekordår för Manhattan

Under förra året sattes ett nytt rekord vad gäller fastighetsaffärer på Manhattan.

Totalt såldes under fjolåret fastigheter för 30 miljarder dollar, nära 273 miljarder kronor, rapporterar amerikanska tv-kanelen CNBC.

Det starka intresset gäller säväl kommersiella lokaler som bostäder.

Och enligt mäklarfirmorna Miller Samuel och Douglas Elliman ser det bra ut inför 2022.

Genomsnittspriset för en lägenhet på ön ökade med 11 procent under Q4 2021. Genomsnittspriset för en lägenhet på Manhattan är nu 1,95 miljoner dollar, motsvarande cirka 17,7 miljoner kronor. Det är nära nivåerna från före pandemin.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se