Ny toppchef till Stena Stockholm Azra Durakovic. Foto: Stena Fastigheter

Ny toppchef till Stena Stockholm

Personnytt

3 oktober 2018

För att bli starkare på stadsutveckling tillsätter Stena Fastigheter en ny chef för fastighetsutvecklingen i Stockholm.

 

Azra Durakovic blir ny fastighetsutvecklingschef för Stena Fastigheter Stockholm. Hon kommer senast från Victoria Park där hon jobbar som regionchef.

– Azra Durakovics erfarenhet av affärsutveckling och att skapa nya värden kommer vara en stor tillgång för Stena Fastigheter, säger PG Sabel vd Stena Fastigheter Stockholm.

Stena Fastigheter har under senare år gått från att vara en av Sveriges största privata förvaltare av bostäder till förvaltare och stadsutvecklare.

Företaget utvecklar städer genom att bygga nya hyres- och bostadsrätter samt stärka de kvarter och områden företaget verkar i.

̶  Vi ökar takten i vår nyproduktion, vi utvecklar nya hållbara koncept för såväl bostäder som kontor och vi har en hög ambition för minskad energiförbrukning i vårt befintliga fastighetsbestånd. I det arbetet kommer Azra Durakovic ha en viktig roll, säger PG Sabel.

Azra Durakovic har erfarenhet av både kommersiella fastigheter och bostäder.

-Det ska bli fantastiskt roligt att följa med på resan som Stena Fastigheter har påbörjat. Jag kommer att kunna bidra med en hel del erfarenhet av att skapa värde och utveckla befintligt bestånd, men även ta fram nya affärsmöjligheter, säger Azra Durakovic.

Socialt hållbara städer

I Stena Fastigheters arbete med att utveckla våra städer står hållbara boende- och arbetsmiljöer högt upp på agendan. Vi samarbetar därför med andra aktörer såsom skola, myndigheter och aktörer i lokalsamhället.

̶  Vi vill ta en ännu tydligare position när det gäller stadsutveckling och social hållbarhet. Vi ser att vi kan ta ett helhetsansvar när det gäller utvecklingen av våra bostadsområden. Det innebär att vi gärna är med och bidrar till lösningar inom skola, fritid, hälsa, äldrevård och förskolor för att nämna några områden, fortsätter PG Sabel.

Azra Durakovic tillträder sin tjänst senast den 1 februari 2019. Hon ersätter Håkan Andreasson som går vidare till annan verksamhet.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se