Ny styrelseordförande i Fastators dotterbolag

Ny styrelseordförande i Fastators dotterbolag

Personnytt

30 juni 2020

Leif Östling har valts till ny styrelseordförande i ett helägt dotterbolag till Fastator.

Som en av landets mest erfarna industriledare bidrar han med mångårig erfarenhet av att utveckla verksamheter inom industrin och främja Sverige som industrination.

Leif Östling har en lång bakgrund inom lastbilsindustrin och var mellan år 1994 och 2012 koncernchef på lastbilsjätten Scania. Efter sin tid inom bilindustrin var han ordförande för Svenskt Näringsliv. Idag är han bland annat verksam som rådgivare till investmentbanken Morgan Stanley och som styrelseledamot.

Industrisamhället är ett snabbväxande fastighetsbolag som äger logistik- och industrifastigheter i så kallade stadsnära industriområden över hela landet. Det totala fastighetsvärdet uppgår till cirka 1,1 MDSEK, inklusive avtalade icke tillträdda fastigheter. Hyrestagarna är små och medelstora företag inom lätt industri, lager, logistik och kontor.

– En väsentlig del av kommunernas intäkter och landets tillväxt skapas just i dessa stadsnära industriområden – de är oerhört betydelsefulla för Sveriges välfärd. Industrisamhället Fastigheter är en viktig kugge i det maskineriet. Jag ser fram emot att bidra med min kunskap för att skapa fastighetslösningar som gynnar landets industriföretag, säger Leif Östling.

Ägarbolaget Fastators VD Joachim Kuylenstierna kommenterar valet av ny styrelseordförande:

– Leif Östling besitter en kunskap om industrin som få kan matcha. Sveriges tillväxt skapas inte på Stureplan, och med Industrisamhället kommer vi nära där utvecklingen sker. Leif Östlings kompetens, erfarenhet och nätverk blir ett värdefullt tillskott när Industrisamhället fortsätter att expandera sin snabba tillväxt. Vårt mål är att inom tre år uppnå ett fastighetsvärde på 20 MDSEK, och sedan ska vi växa ytterligare efter det, säger Joachim Kuylenstierna.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se