Ny storförsäljning för K2A
Bild: K2A

Ny storförsäljning för K2A

Transaktion

27 april 2023

K2A Fastigheter har genomfört en försäljning som omfattar fyra fastigheter i Växjö med ett underliggande fastighetsvärde om 650 Mkr.

Köpare är Resinova Bostad AB som tillträder fastigheterna den 30 juni 2023. Colliers har varit finansiell rådgivare till K2A under processen.

På fastigheterna i Växjö har K2A utvecklat 261 hyresbostäder med en sammanlagd uthyrbar yta om 17 960 kvm och ett hyresvärde om 32,8 Mkr. Försäljningen av fastigheterna baseras på ett sammanlagt underliggande fastighetsvärde om 650 Mkr, vilket motsvarar en genomsnittlig direktavkastning om 4,1 procent. Värderingen motsvarar 100 procent av bokfört värde för dessa fastigheter per 31 december 2022.

- Denna affär bekräftar värdet för kvalitativa bostäder som K2A innehar och är ett väldigt bra exempel som påvisar marknadens fortsatta intresse, säger André Lundberg Head of Capital Markets & Partner på Colliers.

- Detta är K2A:s andra större försäljning på kort tid till attraktiva nivåer vilket stärker bilden av att K2A äger attraktiva tillgångar av hög kvalitet, säger Johan Knaust, vd på K2A.

- Vi är väldigt nöjda med att ha förvärvat bostäder av hög kvalitet med utmärkt läge i centrala Växjö. Läge, kvalitet och miljöcertifiering har varit centrala faktorer för oss i den här affären, säger Henrik Jussi-Pekka vd för Möller & Partners och medgrundare av Resinova Bostad.

Den 19 april 2023 offentliggjorde K2A försäljningen av sex fastigheter i Västerås, Gävle och Uppsala. Tillsammans med den försäljning som nu offentliggörs motsvarar de två försäljningarna ett underliggande fastighetsvärde om 1 745 Mkr.

Advokatfirma Lindahl KB har agerat legal rådgivare till K2A och Kilpatrick Townsend & Stockton Advokat KB har agerat legal rådgivare till Resinova.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se