Ny restaurang till In:Gallerian
Foto: Diös Fastigheter

Ny restaurang till In:Gallerian

Uthyrning

3 maj 2019

Nu är det klart att Johan Backéus öppnar ett helt nytt restaurangkoncept i In:gallerian i centrala Sundsvall.

Etableringen är den första pusselbiten i fastighetsägaren Diös utvecklingsplan för kvarteret kring In:gallerian och det nya hotellet som byggs vid Selångersån. Just nu färdigställs lokalerna, som ligger på Torggatan, till att bli en modern matstudio och restaurang med öppna planlösningar. Premiären planeras till oktober 2019.

Sundsvallsbördige Johan Backéus är en av Sveriges främsta kockar och har vunnit Svenska mästerskapen i professionell matlagning, vilket gav honom utmärkelsen ”Årets kock 2017”. Backéus har jobbat som kock i ett antal välkända restauranger i Stockholm så som restaurang Lux, restaurang Bar, Gondolen och i matstudion Aveqia. Nu öppnar han egen matstudio och restaurang i Sundsvall tillsammans med hustrun Birgit Malmcrona.

Parets vision med den nya restaurangen är att flytta ut köket till matsalen för att komma närmare gästerna. I anslutning till restaurangen kommer besökarna ha möjlighet att besöka en matstudio där matgästerna med guidning kommer kunna skapa unika maträtter att njuta av tillsammans med sitt sällskap.

- Det känns mäktigt att vi kan attrahera en av Sveriges absolut bästa kockar till våra lokaler i Sundsvall. Johan och Birgits etablering i gallerian kommer bidra till staden som matdestination och också med helt nya flöden av människor in till gallerian. Vi är kända för att vara en bra restaurangstad och nu fortsätter vi sätta Sundsvall på kartan. Här tror vi dessutom att rätt kultur finns för att etablera det nya och spännande koncept som Johan och Birgit kommer presentera för Sundsvallsborna, säger Sofie Stark, affärschef, Diös.

- Vi är glada över att ha hittat en lokal som uppfyller kraven för det vi vill göra och därmed kunna etablera oss i Sundsvall. Vi ser fram emot att få komma hem och laga mat på hemmaplan och samtidigt erbjuda ett annorlunda och förhoppningsvis spännande koncept för Sundsvallsborna. Sundsvall är en fantastisk stad som vi längtar hem till, säger Johan Backéus, restaurangägare.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se