Ny presschef till Stena Cecilia Fredholm. Foto: Stena

Ny presschef till Stena

Personnytt

25 januari 2018

Cecilia Fredholm från Malmö är ny kommunikationschef för Stena Fastigheter, samtidigt blir hon en del av företagets högsta ledning.

 

För dem som arbetar med social hållbarhet i Malmö är Cecilia Fredholm ett känt namn. I sin tidigare tjänst som chef för kommunikation och social hållbarhet för Stena Fastigheter i Malmö har hon bland annat varit med och bidragit till att företaget mottagit pris som ”Årets Mångfaldshjälte” av Diversity Index 2017. Utvecklingen av företagets arbete med läxhjälp till niondeklassare och ledarskapsutbildningar för unga boende i Stena fastigheters bostadsområden har gett goda resultat.

- Jag gillar att företaget styrs utifrån en tydlig värdegrund och med ett långsiktigt perspektiv, det gör att vi stärker de städer vi finns i. Social hållbarhet är en självklar del av kärnverksamheten och affärsnyttan hos oss, säger Fredholm.

Cecilia Fredholm började på Stena Fastigheter i Malmö som kommunikatör 2014 för att sedan bli chef för kommunikation och social hållbarhet. I januari i år tillträdde hon sin tjänst som kommunikationschef för koncernen Stena Fastigheter Ab. Koncernen består av fyra bolag med ca 300 anställda.

- Stena Fastigheter har gått från att vara ett förvaltande fastighetsbolag till att vara en stark aktör inom hållbar stadsutveckling. Cecilia har en bred kompetens inom kommunikation och social hållbarhet som vi behöver på den resan, säger Cecilia Fasth, VD Stena Fastigheter.

Cecilia Fredholm påbörjar sitt arbete som kommunikationschef samtidig som Stena Fastigheter får en ny vd och koncernchef i Cecilia Fasth. Senast kommer Fasth från det börsnoterade fastighetsbolaget Castellum där hon arbetat som vd för Region Väst. Tidigare har hon bland annat varit vd för Sverigehuset och hon har erfarenhet av byggbranschen i England genom sitt jobb på Skanska. Både Cecilia Fredholm och Cecilia Fasth tar plats i ledningsgruppen. Ny i ledningen är också Niclas Melander, vd för Stena Bygg.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se