Ny matbutik till Sturegallerian
Bild: Wikipedia

Ny matbutik till Sturegallerian

Stadsutveckling

20 november 2023

Sturegallerian AB skrivit avtal med en ledande operatör om en ny livsmedelsbutik på 3100 kvadratmeter i Sturekvarteret.

Butiken är belägen i den nedre Marmorhallen med direkt anknytning till både Marmorhallen och Östermalmstorgs tunnelbanestation. Butiken kommer att erbjuda ett mycket brett färskvarusortiment samt hög service. Målet är att bli en av Stockholms främsta matbutiker.

Då Stockholm city och nedre Östermalm idag saknar en större matbutik kommer den blivande Sturehallen att bli ett välkommet tillskott för såväl de många boende i området som de 4600 personer som kommer att arbeta i det nya Sturekvarteret.

- Vi är mycket glada över att nu skrivit avtal för nya Sturehallen med en av Sveriges främsta handlare säger Andreas Philipson, projektdirektör för Sturekvarteret.

- Det har varit en lång process och intresset för att driva en klassledande livsmedelsbutik i Sturekvarteret har varit överväldigande. Det var ett tufft val men vi känner oss säkra på att vi valt den person som både kommer att driva den bästa butiken och tillföra mest till Sturekvarteret.

- Vi är mycket nöjda med det starka inledande intresse vi mött från hyresgäster för lokaler i det nya Sturekvarteret inom handel, kontor och restauranger. Med det här avtalet tar vi ett stort första steg mot vår vision att skapa ett Stureplan som ytterligare stärker sin position som Stockholms nav under de kommande 100 åren.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se