Ny logistikfastighet till Göteborg Foto: Wästbygg

Ny logistikfastighet till Göteborg

Stadsutveckling

30 maj 2018

Byggnaden, som Wästbyggs Logistic Contractor bygger, kommer att miljöklassificeras enligt Breeam Very Good.

I Göteborg uppför nu Logistic Contractor en logistikanläggning samt kontor för Prologis med Storex som hyresgäst.

I anläggningen finns plats för två hyresgäster varav den ena kommer att vara Storex, ett företag som erbjuder logistiklösningar inom tredjepartslogistik. Lageryta, kontor samt entresol kommer att totalt bli cirka 25 000 kvadratmeter.

– Det är alltid kul med återkommande kunder, säger Sandu Nylmon som är kalkylchef på LC. Vi är tacksamma att få förtroendet.

Byggnaden kommer att miljöklassificeras enligt Breeam Very Good. Det innebär att bygganden har en låg förbrukning av energi, vatten och byggnadsmaterial under hela sin livscykel. Inomhusmiljön håller hög standard när det kommer till belysning, akustik och luftkvalitet.

– Det här är ett påkostat projekt med hög standard, säger Sandu Nylmon. Det kommer att finnas bra kommunikationsmöjligheter med närhet till kollektivtrafik samt en välutvecklad infrastruktur för cyklister och gångtrafikanter.

– Vi tar vårt miljöansvar på allvar, säger Gunnar Gillholm, projektchef och affärsutvecklare för Prologis i Norden. Breeam-certifiering är standard för all vår nyutveckling och vår ambition är att vara ledande inom hållbarhetskoncept och kontinuerligt förbättra vår portfölj. Den nya fastigheten DC3, som ligger i Prologis Park Gothenburg II, uppfyller dessutom allt som är viktigt för våra kunders verksamheter, den är både energisnål och är placerad i ett logistiskt nav.

Projektet har redan byggstartat och överlämning till Storex blir 1 februari 2019.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se