Ny hållbarhetschef till Veidekke
Matilda Lissert, ny hållbarhetschef på Veidekke. Foto: Veidekka.

Ny hållbarhetschef till Veidekke

Personnytt

2 juli 2018

Fokus blir att arbeta med bolagets hållbarhetspraxis och att säkerställa Svanen i alla Veidekkes egenregiprojekt i Stockholm.

 

Matilda Lissert tillträder den 2 juli rollen som Veidekke Bygg Bostäders hållbarhetschef. Hon kommer bland annat att arbeta med implementationen av hållbarhetspraxis samt fastställa hållbarhetsstrategin.

Matilda Lissert har arbetat på Veidekke i tre år och har fram till nu ansvarat för kvalitet och miljöarbetet med fokus på att säkerställa Svanen i alla Veidekkes egenregiprojekt i Stockholm.

-Jag ser fram emot att få fortsätta att utveckla affärsområdets hållbarhetsarbete utifrån den goda bas som finns inom koncernen och att ta vid arbetet med att implementera FN:s Globala hållbarhetsmål i verksamheten, säger Matilda.

– Att vi nu stärker upp vårt hållbarhetsarbete är en strategiskt viktig fråga för att se till att vi fortsätter att vara i framkant inom hållbart bostadsbyggande. Vi ser också ett ökat krav från våra kunder och med Matilda kommer vi att kunna erbjuda de mest hållbara alternativen, säger Mats Nyström, affärsområdeschef för Veidekke Bygg Bostäder.

Svanen kommer fortsatt vara ett viktigt och prioriterat ansvarsområde för Matilda, där Veidekke utöver Svanens tuffa krav har fattat beslut om ännu högre klimatambitioner – genom att minska elanvändningen som ger ett Veidekkehem lägre koldioxidutsläpp.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se