Ny flaggskeppsbutik till nya satsningen på Sergelgatan Caroline Hamrin, grundare och ägare av Arkivet. (Foto: Mikael Olsson @Rockson)

Ny flaggskeppsbutik till nya satsningen på Sergelgatan

Uthyrning

21 december 2021

Vasakronans storsatsning på att lyfta Sergelgatan i Stockholm city till nya höjder stärks nu med ytterligare en flaggskeppsbutik.

Med grundidén att second hand ska vara självklart, enkelt, snyggt och dessutom cirkulärt har Arkivet på senare år blivit den självklara platsen för modemedvetna konsumenter som vill minska sin klimatpåverkan och bidra till smartare konsumtion.

För att möta en ökad efterfrågan öppnar Arkivet ytterligare en butik. Denna gång på Sergelgatan i Sergelstan, där Vasakronan nu genomför en omfattande utveckling.

Här byts fasader ut och butiksfronter förbättras, lokaler uppgraderas och anpassas för olika butiks- och upplevelsekoncept och andelen restauranglokaler blir fler. På Hötorgsterrassen skapas plats för uteserveringar, träning och kultur. Den nya Sergelgatan växer fram.

Den första etappen av renoveringen är avslutad och under 2021 har ett antal aktörer etablerat sig på Sergelgatan, däribland Designtorget, Bastard Burgers och Bockholmengruppen med sina restauranger Hötorgets kvarterskrog, Italienskan och takbaren La Terrazza.

Under första kvartalet 2022 öppnar Paradox sin första Skandinaviska destination med 1 000 kvadratmeter optiska illusioner och interaktiva upplevelser.

Senare samma år får de sällskap av Spirit of___och nu är det alltså klart att även Arkivet väljer Sergelgatan.

Arkivet är en modern second hand-butik med damkläder, skor, väskor och accessoarer för den miljö- och modemedvetna kunden.

Bakom Arkivet står ägaren Caroline Hamrin som i dagsläget driver en butik i Göteborg och två i Stockholm.

Flaggskeppsbutiken på Sergelgatan omfattar drygt 400 kvadratmeter och blir den fjärde i raden av framgångar.

– Arkivet har ett starkt och genomtänkt erbjudande som ligger helt rätt i tiden. Att kombinera hållbarhet med mode, och dessutom presentera det på ett smakfullt sätt, är något som efterfrågas av medvetna konsumenter. Butiken representerar också på ett fint sätt det vi som fastighetsägare vill att gatan ska vara – ett riktigt intressant stråk för de som jobbar, bor och rör sig i området och har fokus på mat, kultur, möten, upplevelser och mode, säger Ronald Bäckrud, regionchef Stockholm.

Arkivet på Sergelgatan öppnar under våren 2022.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se