Ny chefsjurist till Fastighetsägarna Johanna Moberg. Foto: Fastighetsägarna Mittnord.

Ny chefsjurist till Fastighetsägarna

Personnytt

7 december 2017

Johanna Moberg blir ny chefsjurist för Fastighetsägarna Mittnord. Johanna efterträder tidigare chefsjurist Bo Lundborg som under hösten 2017 lämnat organisationen för en tjänst som rådman i Västmanlands läns tingsrätt.

 

Johanna Moberg har arbetat som fastighetsjurist i organisationen sedan 2009 och har det senaste året haft rollen som marknadsområdeschef för marknadsområde Mitt.

– Det är glädjande att vi hittat en mycket bra lösning för befattningen. Johanna Moberg har efter många år i organisationen gedigen erfarenhet inom det fastighetsjuridiska och hyresrättsliga området och har dessutom lång och god erfarenhet av vår kontext som medlems- och branschorganisation, säger Fastighetsägarna MittNords vd Björn Söderholm.

I rollen som chefsjurist kommer Johanna Moberg att samordna det juridiska verksamhetsområdet i organisationen samt säkerställa en fortsatt god kvalitet och medlemsnytta i Fastighetsägarna MittNords verksamhetsområde.

– Våra jurister är kompententa inom våra sakområden och mitt mål är att våra medlemmar ska se våra jurister som den naturliga parten att vända sig till i hyresrättsliga och fastighetsrelaterade tvister. Vidare vill jag skapa ökad teamkänsla och kompetensutbyte i juristteamet trots att vi sitter utspridda runt om i regionen. Jag ser det också som ett mål med ett ökat samarbete mellan jurister och inkassohandläggarna hos oss, då många juridiska ärenden börjar med inkassoåtgärder, säger Johanna Moberg.

Johanna Moberg tillträder sin nya befattning den 1 januari 2018 och kommer som tidigare att vara placerad på kontoret i Gävle.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se