Ny chef för Vasakronan handel Stockholm Sofie Borg Landqvist efterträder Martin Sandgärde som nyligen tillträdde rollen som affärsområdeschef Stockholm Nord.

Ny chef för Vasakronan handel Stockholm

Personnytt

29 juni 2021

Sofie Borg Landqvist blir ny chef för Vasakronan handel i Stockholm med 110 000 kvadratmeter handelslokaler.

Sofie Borg Landqvist efterträder Martin Sandgärde som nyligen tillträdde rollen som affärsområdeschef Stockholm Nord.

Handel, restauranger, kultur och upplevelser – kort sagt livet i gatuplan - spelar stor roll för citykärnornas attraktivitet. Med 730 enheter inom butik, restaurang och service motsvarande 290 000 kvadratmeter i landets fyra största städer har Vasakronan goda möjligheter att utveckla både stråk och områden.

Det görs långsiktigt och alltid med målet att skapa optimala förutsättningar för både Vasakronans kunder och de människor som vistas i staden.

I Stockholm har bolaget 260 lokaler motsvarande 110 000 kvadratmeter längs stråk som Sergelgatan, Malmskillnadsgatan, Sveavägen, Drottninggatan, Birger Jarlsgatan, Stureplan, Hamngatan, Regeringsgatan samt galleria Skrapan på Södermalm.

– Aktiviteten i gatuplan är en viktig del av Vasakronans affär. Under flera års tid har vi jobbat med att utveckla bland annat området runt Sergelhusen och vi jobbar nu vidare med Sergelgatan. Varje stråk och område har sina förutsättningar och sin potential. Vår uppgift är att på kort och lång sikt skapa optimala förutsättningar för aktörer och koncept som vill synas och verka i staden. Målet är att skapa platser där människor vill vara. I det arbetet kommer Sofie ha en viktig roll, säger Ronald Bäckrud, regionchef Stockholm.

Sofie är civilingenjör lantmäteri med fastighetsekonomisk inriktning och har en bakgrund på Vasakronan som både biträdande fastighetschef och fastighetschef i Stockholm. Sofie tillträder sin nya roll den 23 augusti.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se