Ny bostadspolitisk expert till Riksbyggen

Ny bostadspolitisk expert till Riksbyggen

Personnytt

2 mars 2020

Från den 2 mars är Johanna Ode ny bostadspolitisk expert och verksamhetsutvecklare med fokus på att utveckla Riksbyggens kvalitetskrav.

Bostäder för unga är en av de frågor som Johanna kommer att arbeta med inom bostadspolitiken.

– Riksbyggen har under flera år arbetat med att underlätta ungdomars inträde på bostadsmarknaden. Jag ser ett stort behov av att fortsätta det arbetet. Att unga kan flytta hemifrån och ha en fast punkt i form av en egen bostad är en grundläggande livskvalitet för den enskilda individen och en framgångsfaktor för Sveriges utveckling när det gäller att matcha individer med utbildnings- respektive arbetstillfällen, säger Johanna Ode.

Riksbyggen erbjuder Hyrköp av bostadsrätt för unga vuxna i två kommande projekt, i Helsingborg och Bandhagen.

Johanna kommer närmast från jobbet som kanslichef i Kommittén för modernare byggregler. Tidigare har hon bland annat varit internationellt ansvarig på Sveriges Allmännytta och ordförande för Housing Europes bygg- och energikommitté. Hon har också erfarenhet från Regeringskansliet, Naturvårdsverket samt kommunal verksamhet och är i grunden utbildad statsvetare.

– Det ska bli spännande att utveckla de krav vi ska ställa på Riksbyggens bostäder, utöver lagkraven. Eftersom utgångspunkten för Riksbyggens verksamhet är att utveckla bostäder och boendemiljöer med stark hållbarhetsprofil är det angeläget att också vara drivande i att säkerställa företagets intressen både nationellt och i EU, säger Johanna.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se